Windows 10 a sosit! Cum faci UPGRADE GRATUT și ce aduce nou sistemul de operare (VIDEO)

29 Iul 2015
Windows 10 a sosit! Cum faci UPGRADE GRATUT și ce aduce nou sistemul de operare (VIDEO)
Începând de astăzi, 29 iulie, utilizatorii de dispozitive cu Windows 7 și Windows 8.1 vor putea face upgrade gratuit la Windows 10, sistem ce vine cu asistentul audio Cortana și cu browserul Edge. Dacă faci parte din categoria mai sus menționată, atunci cu siguranță ai observat că în bara de meniul a apărut de ceva vreme o iconiță care te invită să treceți la Windows 10. 
 
Imediat ce sistemul Windows 10 va fi descarcat, primiți o notificare că actualizarea la Windows 10 se poate instala.
 
Se vor updata chiar și sistemele piratate, dar acestea vor rămâne în continuare ilegale. 
 
Noul Windows 10 se poate personaliza mai mult decât s-a putut până acum cu Windows 8 sau Windows 7 şi revine într-o anumită formă meniul Start. Aplicațiile care anterior rulau fullscreen, acum rulează în ferestre și sunt disponibile și în modul Snap View, împreună cu aplicațiile obișnuite, implementate în Windows 8.1 Update 1.
 
Butonul Task View afișează desktop-urile multiple și toate aplicațiile care rulează. Acesta poate fi activat și la glisarea degetului pornind de la stânga ecranului. Pentru utilizatorii avansaţi a fost introdusă în Command Prompt posibilitatea de a lipi text folosind combinaţia de taste CTRL+V.
 
„Acesta va fi cel mai complet şi mai bun sistem de operare pe care Microsoft l-a conceput vreodată pentru companii”, a declarat Terry Myerson, vicepreşedinte Microsoft responsabil cu sistemele de operare. 
 
Poate cel mai important aspect legat de noul Windows 10 este că, în premieră, integrează într-un mod optim deskptop-ul, laptop-ul, tableta și smartphone-ul oferind o interfață similară pentru toate gadget-urile.

Ce spune Microsoft despre atuurile noului Windows

Windows 10 aduce inapoi meniul Start, cunoscut si apreciat de utilizatori, ajutandu-i in acelasi timp sa isi gaseasca cu usurinta fisierele, aplicatiile selectate si ceea ce au adaugat la Favorite. Windows 10 porneste repede, revine in modul de lucru repede si ajuta bateriile sa dureze mai mult.

Windows 10 vine cu Windows Defender, care protejeaza de malware in mod gratuit, dar si cu angajamentul de a oferi actualizari gratuite pe parcursul intregului ciclu de viata al dispozitivului. Optimizat atat pentru tastatura cat si pentru touch, upgrade-ul la Windows 10 este conceput astfel incat sa fie compatibil cu dispozitivele siaplicatiile Windows.

Fiind flexibil, Windows 10 ofera fiecaruia o experienta mai personalizata. Cortana, prima asistenta personala digitala veritabila din intreaga lume, ii ajuta pe utilizatori in activitatea lor zilnica indiferent de dispozitivul utilizat.

Cortana memoreaza preferintele fiecaruia pentru a oferi recomandari relevante, acces rapid la informatiisinotificari importante prin voce sau text. Windows Hello ii saluta pe utilizatori folosind numele fiecaruia si le permite sa se autentifice pe computerul lor fara parola ¬ asigurand accesul instantaneu si in mod mai sigur la sistemul lor Windows 10 prin intermediul autentificarii biometrice. Windows 10 le permite, de asemenea, utilizatorilor sa interactioneze cu dispozitivele lor cu ajutorul traditionalelor tastaturi si mouse-uri, dar siin modalitati mai naturale, folosind vocea, stylus-ul sau gestica.

Windows 10 ii va ajuta pe utilizatori sa realizeze mai mult, cu eforturi mai mici. Microsoft Edge, noul browser conceput pentru a putea lucra online in moduri noi, vine cu functionalitati incorporate precum cerneala, functiunea de share sau afisarea adaptata pentru citit (reading view). Cortana este integrata in noul Microsoft Edge, astfel incat browser-ul ofera rezultate si continut in mod rapid, pe baza preferintelor si intereselor individuale. Rapid, operativ si adaptabil, Microsoft Edge ii ajuta pe oameni sa se concentreze doar pe continutul care ii intereseaza si sa aiba o interactiune activa cu web-ul.

Windows 10 ofera experiente unitare si familiare pe toate dispozitivele. Functionalitatea Continuum permite dispozitivelor sa se transforme, facand posibile tranzitii elegante de la tableta la PC si invers, permitand telefoanelor Windows sa ofere o experienta de tip desktop bogata. Xbox pe Windows 10 aduce vasta retea de jocuri Xbox Live atat pe PC-urile cat sipe tabletele cu Windows 10. Oamenii pot comunica cu prietenii lor pe PC-urile cu Windows 10 si pe Xbox One in timpul oricarui joc pe PC si pot share-ui continut prin intermediul Gaming DVR. De asemenea, jocurile pot fi redate direct din consola Xbox One pe PC-urile sau tabletele cu Windows 10. Jocurile dezvoltate pentru interfata de programare DirectX 12 pe Windows 10 vor cunoaste imbunatatiriin ceea ce priveste viteza, eficienta si capabilitatile grafice.
 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din It

Ultima oră