Teste Facebook: Instagram şi Messenger, reunite într-o singură aplicaţie

19 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Teste Facebook: Instagram şi Messenger, reunite într-o singură aplicaţie

Facebook testează reunirea mai multor aplicații într-una singură. În noua variantă, notificările Instagram și Messenger apar în interiorul aplicației principale Facebook, relatează dailymail.co.uk.

Printr-o astfel de mişcare, ar crește folosirea celor trei aplicații individuale, deoarece utilizatorii ar putea trece de la una la alta printr-o singură apăsare. Planurile Facebook par însă să-i deranjeze pe anumiți utilizatori care preferă să aibă conturi sociale separate. 

Analistul de social media din San Diego, Mari Smith, a văzut primul noile schimbări și a postat o imagine a notificării în profilul său de pe Facebook.

Ce se schimbă?

În mod normal, pictograma Messenger apare în colțul din dreapta sus, dar se pare că a fost înlocuită cu o imagine de profil și un număr care indică numărul de notificări. Trecerea într-o altă aplicaţie apare atunci când utilizatorii apasă pictograma profil în colțul din partea de sus.

Meniul afișează notificările în așteptare din celelalte aplicații.

În mod normal, pictograma Messenger apare în colțul din dreapta sus, dar acest lucru pare să fi fost înlocuit de o imagine de profil în formatul de testare. Meniul afișează notificările în așteptare din alte aplicații.

Utilizatorii pot comuta liber între Facebook, Messenger și Instagram, deși CeasApp deținut de Facebook, nu este disponibil în mod curent pe aplicația unică.

Facebook a confirmat realizarea testelor. "Facem un mic test pentru ca oamenii să descopere și să se conecteze mai uşor cu oamenii și lucrurile care îi interesează", a declarat un purtător de cuvânt Facebook la TechCrunch.

"Explorăm modalități de a ajuta oamenii să treacă mai ușor prin conturile lor Facebook, Messenger și Instagram".

Variantă îmbunătăţită

Ieri, aplicația Facebook a fost îmbunătăţită, iar noua variantă va fi lansată în toată lumea pe iOS și Android săptămâna aceasta. Ecranul de pornire al aplicației a fost reorganizat, cu o bară sus care afișează mesajele, cine este activ și grupurile preferate, precum și o bară jos pentru Acasă, Apeluri, butonul Cameră, Persoane și Jocuri.

Noul ecran de pornire este organizat în jurul Messenger, centrul hub-ului pentru conectarea cu oamenii și cu afacerile. Toate caracteristicile actuale sunt încă acolo, dar au fost reorganizate pentru a găsi mai repede ceea ce doriți.

"Prin atingere sau swipe, puteți naviga şi primi mesajele mai repede", a transmis Facebook. A fost adăugată o nouă bară inferioară, cu butoane pentru pentru Acasă, Apeluri, Cameră, Jocuri și Oameni.

Alte stiri din It

Ultima oră