Soft care identifică afecțiuni ale aparatului respirator, testat în premieră în spitalele din Timiș

04 Iun 2020 | scris de A.V.
Soft care identifică afecțiuni ale aparatului respirator, testat în premieră în spitalele din Timiș

Un soft care poate identifica 17 patologii ale aparatului respirator va fi testat timp de șase luni în spitalele din județul Timiș, după ce compania care l-a creat a încheiat un parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, informează tion.ro.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, aplicația este pusă gratuit la dispoziția spitalelor din județul Timiș, aflate în subordinea acestei instituții publice. Echipa de IT-iști care a dezvoltat programul va oferi și asistența tehnică.

„Perioada prin care trecem ne-a arătat tuturor cât de important e să investim constant în spitale, în echipamente, în condiții mai bune pentru pacienți, în susținerea medicilor. Nu acționăm la întâmplare! Ca de fiecare dată, ne-am consultat cu cei direct implicați, cu medicii. Am avut un dialog aplicat și cu directorii spitalelor care vor folosi această aplicație în procedurile zilnice de testare”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Aplicația dezvoltată de XVision permite o analiză mai rapidă și ușoară a radiografiilor, medicii putând să interpreteze până la 200 de radiografii pulmonare pe zi. Programul le analizează și poate identifica rapid anomaliile, reprezentând practic o a doua opinie instantanee.

Alte stiri din It

Ultima oră