Mozilla a lansat o extensie care foloseşte inteligenţa artificială

12 Aug 2018
Mozilla a lansat o extensie care foloseşte inteligenţa artificială

Mozilla tocmai a lansat Advance, un serviciu de recomandări integrat, un plug-in care oferă sugestii de site-uri şi articole personalizate, utilizând inteligenţa artificială. Pentru asta plug-in-ul vă foloseşte efectiv datele personale, dar cei de la Mozilla afirmă că tot dumneavoastră sunteţi cei care deţin controlul, comentează tomsguide.fr.

Advance este cel mai recent experiment lansat de producătorul popularului browser web Firefox, o extensie inclusă în bara laterală cu articole relaţionate.

Extensia analizează conţinutul tab-ului activ şi afişează în bara laterală mai multe articole pe aceeaşi temă, plus o serie de articole recomandate pe baza intereselor generale în materie de conţinut web observate la utilizator. După instalarea extensiei, utilizatorul nu are de făcut decât să navigheze aşa cum o face de obicei, iar bara laterală îşi va schimba automat recomandările în funcţie de articolele citite.

Experimentul este creat în colaborare cu Laserlike, un aşa-numit motor de căutare pentru interese, care foloseşte învăţarea mecanică pentru a livra conţinut personalizat.

Pentru că folosirea istoricului de navigare ar putea provoca reticenţa celor atenţi la intimitatea personală online, extensia include opţiuni precum întreruperea funcţionării sau ştergerea completă a datelor colectate.

Deşi extensia pare să funcţioneze şi să recomande articolele potrivite pentru paginile în limba engleză, se pare că AI-ul nu cunoaşte deocamdată limba română, deoarece recomandările pentru site-urile româneşti nu corespund.

Alte stiri din It

Ultima oră