Instagram nu reușește să steargă la timp postările rasiste din cauza coronavirusului

18 Iun 2020 | scris de A.A.
Instagram nu reușește să steargă la timp postările rasiste din cauza coronavirusului

Instagram a anunțat că nu reușește să steargă la timp toate postările rasiste ce instigă la ură din cauza impactului coronavirusului asupra vieții din online, precizează The Independent.

Compania deținută de Facebook a anunțat că nu poate să prioritizeze limbajul neadecvat deoarece își concentrează toate resursele pe postările are au cel mai mare potențial de a dăuna opiniei publice.

Printre priorități se găsesc: siguranța copiilor și raportatea abuzurilor, terorismul, tendințele suicidare dar și toate știrile false legate de pandemie.

Purtătorul de cuvânt al companiei a precizat că Instagram nu va tolera nicio manifestare a rasismului sau un limbaj inadecvat, dar întârzie să ia măsuri potrivite atunci când sunt raportate asemenea postări. Acesta a adăugat că se operează în ”circumstanțe extraordinare” cauzate de pandemie, iar munca de acasă îngreunează activitatea companiei.

Cei care raportează limbajul nepotrivit primesc un răspuns automat prin care sunt avertizați că s-ar putea să nu poată fi verificată și ștearsă postarea.

”Avem un număr din ce în ce mai mic de oameni care pot verifica postările și putem să gestionăm doar cazurile cu cel mai mare potențial de a afecta opinia publică”, se precizează într-un comunicat oficial.

Cei care raportează sunt sfătuiți să blocheze accesul persoanelor care folosesc un limbaj violent, dar acest lucru nu previne răspândirea mesajului în online.

Alte stiri din It

Ultima oră