E sigur, mâncare de la imprimanta 3D în fiecare bucătărie (VIDEO)

26 Apr 2015
E sigur, mâncare de la imprimanta 3D în fiecare bucătărie (VIDEO)
Fără oale, cratițe, mixere, blendere! Așa arată bucătăria viitorului, iar aburii, cei născători de pofte și sucuri gastrice, vor rămâne și ei doar în amintirile despre cum gătea mama sau bunica. Au spus-o cu fermitate participanții la prima conferință internațională destinată producerii mâncării prin procesul de imprimare 3D ce a avut loc la Vento, în Olanda.

Deci, nu vom mai găti mâncarea, ci o vom produce la o imprimantă 3D, procedură ce va fi întâmpinată cu aceeași reticență ca și cuptoarele cu microunde, dar care acum sunt o prezență firească prin mai toate casele care se respectă.
Unele restaurante încearcă deja această nouă minunăție tehnologică, în special în crearea deserturilor cu forme extravagante și speciale.

În cercetare se mai găsesc subiecte care temperează dezvoltarea acestei tehnologii cu mare potențial și în industria alimentară, termenii fiind încă nesiguri în ceea ce privește siguranța procesului, dar asta nu-i împiedică pe promotorii ei să spună că în maximum doi ani, în fiecare casă, la loc de onoare în bucătărie se va găsi o imprimantă 3D.

Iubito, printează-mi și mie două sandwich-uri pentru mâine la muncă?


Alte stiri din It

Ultima oră