ATENȚIE! Skype, BLOCAT și ÎNCHIS, în buclă, de un simplu mesaj. Cum scapi din capcana acestui bug

03 Iun 2015
ATENȚIE! Skype, BLOCAT și ÎNCHIS, în buclă, de un simplu mesaj. Cum scapi din capcana acestui bug
Timpuri grele pentru aplicațiile de mesagerie! La doar o săptămână după ce o secvență banală de caractere reușea să pună în cap un dispozitiv iPhone, The Verge raportează că există un bug care produce același efect și în cazul platformei Skype.

Recepționarea mesajului "http://:" în timpul unei conexiuni care utilizează platforma Skype, blochează funcționarea programului și produce închiderea procesului ce-i este dedicat.

Problema a fost raportată pe forumurile utilizatorilor Skype, fiind activă pe sistemele de operare Windows, Android și iOS. Neafectate sunt Skype for Mac și versiunea optimizată Skype for Windows 8.1.

Bug-ul este de-a dreptul enervant pentru că utilizatorii nu prea pot scăpa de el cu una cu două, nici atuncî când îl șterg din istoric, pentru că, la fiecare reconectare a programului, Skype îl descarcă de pe cloud, astfel șirul de caractere se reîncarcă și problema revine.

Microsoft a confirmat oficial existența bug-ului, declarând că este avizat de problemă și că lucrează la remedierea acesteia în cel mai scurt timp.

Până atunci, una dintre metodele recomandate pe forumuri este ștergerea mesajului de către utilizatorul care l-a expediat, urmată de instalarea unei versiuni anterioare a softului.

Alte stiri din It

Ultima oră