Zgârie-nori din China, inspirat din "Coloana Infinitului" a lui Brâncuşi

27 Mar 2019 | scris de M.C.
Zgârie-nori din China, inspirat din "Coloana Infinitului" a lui Brâncuşi Galerie foto (2)

În Shanghai a fost inaugurat turnul de birouri SOHO Gubei, un zgârie-nori inspirat de „Coloana infinitului” a sculptorului de origine română Constantin Brâncuși. Turnul arată ca un obelisc ondulat cu profil în formă de zig-zag, scrie archdaily.com.

Clădirea Soho Gubei, situată în parcul central Hongqiao a fost construită de construită de Kohn Pedersen Fox Associates (KPF).

Aceasta ar putea deveni un simbol al cartierului de clădiri de birouri din Shanghai.

Clădirea are 38 de etaje, primele 12 de la bază fiind dedicate magazinelor şi unei parcări. La cel mai înalt nivel se găsesc o grădină, alte spaţii deschise şi restaurante.

„Shanghai este plin de zgârie-nori, dar numai puține dintre ele au făcut din simplitatea arhitecturală o prioritate majoră. Fondatorii KPF - Zhang Xin și Pan Shiyi ne-au îndemnat să urmăm planul nostru inițial până la finalizare. Împreună, simt că am dat orașului Shanghai o piesă uriașă de artă publică”, a declarat James von Klemperer, președinte, KPF.

Finalizarea clădirii a fost sărbătorită în cadrul unei ceremonii de deschidere în ultima zi a lunii februarie, printr-o ceremonie care a fost marcată de expoziția personală de fotografie a lui Pan Shiyi expusă în holul SOHO Gubei.

Expoziția cuprinde peste 80 de portrete de antreprenori, oameni de știință, actori, scriitori, lucrători în construcții, profesori și copii din satul Panji din Tinahsui Gansu.

CREDIT FOTO: archdaily.com

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră