Zelensky retrage ambasadorii din Maroc și Georgia: „nu au obținut arme și sancțiuni”

31 Mar 2022
Zelensky retrage ambasadorii din Maroc și Georgia: „nu au obținut arme și sancțiuni”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a rechemat pe ambasadorii ucraineni în Maroc și Georgia, considerând că aceștia nu sunt suficient de „eficienți” pentru a obține arme sau sancțiuni împotriva Rusiei în aceste două țări, scrie AFP citata de Le Figaro.

„Sunt cei care lucrează pentru ca Ucraina să se poată apăra și să lupte pentru viitorul ei și sunt cei care își pierd timpul agățându-se de posturile lor. Am semnat un prim decret de rechemare a unei astfel de persoane, ambasadorul în Maroc, Oksana Vassilieva”, a spus el într-un mesaj video miercuri, 30 martie.

„L-am rechemat și pe ambasadorul în Georgia”, Igor Dolgov, a adăugat președintele ucrainean. Ambasadorul ucrainean în Georgia a fost rechemat la începutul lunii martie pentru consultări, după refuzul guvernului georgian de a aproba sancțiuni împotriva Rusiei. Tbilisi a împiedicat, de asemenea, sosirea luptătorilor voluntari din Georgia în Ucraina.

„Cu tot respectul, dacă nu puteti avea arme, sancțiuni, restricții împotriva afacerilor rusești, vă rugăm să căutați un alt loc de muncă”, a spus Zelensky.

„Aștept rezultate în zilele următoare de la reprezentanții noștri din America Latină, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Africa. De asemenea, aștept rezultate de la atașații noștri militari. Frontul diplomatic este un front cheie și toată lumea trebuie să lucreze eficient”, a conchis el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră