Zelensky ironic cu privire la distrugerea podului din Crimeea: "vremea a fost înnorată în Crimeea"

09 Oct 2022
Zelensky ironic cu privire la distrugerea podului din Crimeea: "vremea a fost înnorată în Crimeea"

Podul Kerci, care leagă Rusia de Crimeea a fost parțial distrus sâmbătă de o explozie atribuită de Moscova unui camion-bombă.

În discursul său de seară, președintele ucrainean Volodimir Zelensky nu a făcut nicio declarație cu privire la explozie dar s-a m-a mulțumit să ironizeze, evocând peninsula anexată, scrie Le Monde:

„Azi a fost o zi frumoasă, foarte însorită (…). Erau în jur de 20 de grade și soarele strălucea în mare parte din teritoriu. Din păcate, vremea a fost înnorată în Crimeea. Deși este și cald acolo” .

 „Garantăm viața tuturor militarilor ruși care își depun armele în mod voluntar și se predau”, a mai spus Zelensky.

La rândul său, Mykhaïlo Podoliak, consilier al președinției ucrainene, într-un tweet ironic de dimineață, a părut că a recunoscut un atac ucrainean. După-amiaza, el s-a răzgândit, referindu-se la o „pistă rusească” , argumentând că explozia a fost rezultatul unei lupte interne între FSB (serviciile speciale ruse) și armata rusă.

Potrivit anchetatorilor, atacul a provocat moartea a trei persoane: șoferul camionului și două persoane – un bărbat și o femeie – care se aflau într-o mașină chiar în apropiere în timpul exploziei și ale căror cadavre au fost scoase din apă. Autoritățile din Crimeea au anunțat după-amiaza că traficul a fost reluat pentru mașini și autobuze pe singura bandă de drum a podului care a rămas intactă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră