Zece tineri români au primit o șansă pentru o viață mai bună în Germania

22 Aug 2015
Zece tineri români au primit o șansă pentru o viață mai bună în Germania
În cadrul programului ”Job of my life” (Locul de muncă al vieții mele), Guvernul german formează și plasează tineri din Uniunea Europeană, care au de studii superioare, dar nu au nici un fel de perspective în țara natală în profesia lor.  

Ministerul Muncii finanțează proiectul lansat în 2013 și își propune să plaseze aceste forțe de muncă în zonele din Germania unde există cu adevărat nevoie de ele.

O astfel de localitate este stațiunea turistică Willingen. Deși este frecventată de turiști, aici nu vrea să lucreze nimeni, astfel că este imperativ nevoie de import de forță de muncă din străinătate.

Dacă în 2013 și 2014 au fost selectați tineri din Spania, anul acesta au fost aleși zece absolvenți de universitate din România și unul din Ungaria.

La sfarsitul lunii martie, grupul a fost înscris la un curs intensiv de germană în Sibiu. Din data de 13 iulie au participat la o practică de șase săptămâni în Willingen, iar începând cu 1 septembrie vor începe contractul de trei ani la cinci hoteluri și restaurante din zonă, asta doar dacă vor depăși testul de limbă programat la data de 31 august.

”Obiectivul nostru este să reducem nivelul șomajului în rândul tinerilor din Europa. Am scos la concurs doar locurile de muncă pentru care nu s-a prezentat nici un german. În zona Waldeck-Frankenberg mai avem încă 80 de locuri de muncă libere în hoteluri și restaurante”, a declarat Jorg Schiling de la Agenția pentru Muncă din Korbach, citat de Allgemeine Frankenberger Zeitung.

Alte stiri din Externe

Ultima oră