Varoufakis pentru BBC: Reformele din Grecia vor eşua

19 Iul 2015
Varoufakis pentru BBC: Reformele din Grecia vor eşua
Fostul ministru de Finanţe de la Atena,Yanis Varoufakis, a declarat sâmbătă, într-un interviu acordat BBC, că Grecia este obiectul unui program “care va rămâne amintit în istorie ca cel mai mare dezastru în materie de management economic.”

Avertismentul este lansat la scurt timp după ce premierul Alexis Tsipras a operat o remaniere a cabinetului generată de opoziţia unor miniştri faţă de prevederile din acordul încheiat de guvernul grec cu creditorii, scrie cursdeguvernare.ro.

Yanis Varoufakis, care a avertizat că toate măsurile de austeritate vor conduce în plan politic la un reviniment al extremei drepte din Grecia, a afirmat pentru BBC: „Acest program va genera prăbuşirea oricui va încerca să îl implementeze”.

Fostul ministru de Finanţe a ţinut  să precizeze că premierul Tsipras nu s-a debarasat de el. „Alexis Tsipras a conştientizat la un moment dat că guvernul se află în bătaia puştii. Am avut de ales între a fi executaţi şi a capitula şi am decis că strategia optimă era să alegem capitularea. Eu nu am fost de acord, iar poziţia mea a devenit clară în urma demisiei. Asta nu înseamnă că nu am înţeles exact poziţia dificilă în care s-a găsit premierul. Mai mult, amândoi suntem conştienţi că solicitările UE adresate Greciei sunt nedemocratice şi iraţionale.”, afirmă Yanis Varoufakis.

Remanierea cabinetului grec a afectat 9 demnitari, Alexis Tsipras renunţând inclusiv la serviciile lui Panagiotis Lafazanis, ministru al Energiei şi conducătorul Platformei de Stânga din Syriza. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră