Vă mai amintiţi de Varoufakis? Ce-i sfătuieşte fostul ministru grec pe britanici

24 Oct 2015
Vă mai amintiţi de Varoufakis? Ce-i sfătuieşte fostul ministru grec pe britanici
Yanis Varoufakis, fostul ministru grec de Finanţe, i-a îndemnat pe britanici să meargă la vot şi să opteze pentru rămânerea regatului în UE, la apropiatul referendum convocat pe această temă, scrie The Guardian.

"Bau-baul" elitei politice europene a vorbit la Guardian Live, cu public, vineri seară, la Londra. “Vă aşteaptă un referendum. Mesajul meu este simplu, dar clar: aceia dintre noi care disprețuiesc deficitul democratic de la Bruxelles, care detestă autoritarismul unei tehnocrații incompetente ce disprețuieşte democrația, care sunt cei mai critici din Europa, au datoria morală de a rămâne în Europa să lupte pentru ea şi să o democratizeze", le-a spus Varoufakis celor prezenţi.

El a comparat zona euro cu un cârnat. "Dacă ştii ce e în el, nu-l atingi", a spus fostul ministru grec. Varoufakis a făcut şi o dezvălure: a crezut că partidul SYRIZA a convocat referendumul din vară în speranţa că va pierde.

La 5 iulie, grecii au fost chemaţi la referendum pentru a decide dacă Grecia ar trebui să accepte condițiile de salvare propuse de Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană.

"De ce a dat greş SYRIZA ? A fost un război de uzură împotriva noastră. În esenţă, ne-au asfixiat, a fost un fel de tortură fiscală", a mai spus Varoufakis .

Citiţi mai multe ştiri din Externe!


Alte stiri din Externe

Ultima oră