WikiLeaks: SUA au spionat-o pe președinta Braziliei cu avion cu tot!

05 Iul 2015
WikiLeaks: SUA au spionat-o pe președinta Braziliei cu avion cu tot!
Statele Unite au spionat-o pe președinta Braziliei, Dilma Rousseff, dar și mai mulți miniștri și ambasadori, precum și avionul său prezidențial, dezvăluie documente publicate sâmbătă în comun de site-ul WikiLeaks și jurnalul O Globo, scrie AFP, citată de agerpres.ro.

"Chiar și în cursul deplasărilor oficiale, președinta Rousseff nu era la adăpost de a fi ascultată, pentru că (...) serviciul de telefonie prin satelit Inmarsat al avionului prezidențial" era spionat, afirmă un comunicat publicat de WikiLeaks. 

"Dacă președinta Rousseff vrea să atragă noi investiții americane în Brazilia (...), cum poate ea să ofere asigurări firmelor braziliene că omoloagele lor americane nu vor beneficia de avantaje datorită acestei supravegheri?", întreabă fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, fost consultant al NSA, în comunicat.

Lista țintelor braziliene ale NSA dezvăluite de Wikileaks și O Globo conține 29 de contacte și oferă noi detalii despre scandalul spionajului mondial operat de Statele Unite, dezvăluit în 2013 de Snowden, în prezent refugiat în Rusia.

Citeşte mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră