Washingtonul solicită țărilor partenere să accelereze ajutorul financiar acordat Ucrainei

12 Oct 2022
Washingtonul solicită țărilor partenere să accelereze ajutorul financiar acordat Ucrainei

„Facem apel la partenerii și aliații noștri să ni se alăture pentru a-și plăti rapid angajamentele existente față de Ucraina și pentru a-și intensifica eforturile ”, a declarat astăzi secretarul de stat și finanțe al SUA, Janet Yellen care l-a primit pe omologul său ucrainean, Sergii Marchenko, la Washington, scrie Le Monde.

Acesta este, a spus ea, atât „pentru a ajuta Ucraina să-și mențină serviciile guvernamentale esențiale”, dar și pentru „începe să construiască și să se recupereze” .

Secretarul Trezoreriei a subliniat astfel că Statele Unite vor începe „să plătească guvernului ucrainean în următoarele săptămâni cele 4,5 miliarde de dolari în ajutor bugetar adoptat de Congres pe 30 septembrie” .

„Ne angajăm să vă oferim această finanțare cât mai curând posibil, pentru că știm cât de important este să vă susținem rezistența curajoasă la invazia ilegală a Rusiei ”, a adăugat ministrul.

Pachetul a făcut parte dintr-un ajutor mai mare de 12,3 miliarde de dolari acordat Ucrainei într-un vot care a validat și bugetul Statelor Unite pentru sfârșitul anului și a evitat oprirea serviciilor federale. Și „vom continua să vă sprijinim”, a promis Yellen.

Alte stiri din Externe

Ultima oră