Washingtonul se teme că Moscova va pune mâna pe structurile de „cercetare biologică” din Ucraina

09 Mar 2022
Washingtonul se teme că Moscova va pune mâna pe structurile de „cercetare biologică” din Ucraina

Statele Unite au declarat marți că se tem că forțele ruse ar putea „prelua controlul” structurilor „de cercetare biologică” din Ucraina și ar putea confisca materiale sensibile, transmite Agenţia France Presse citată de Le Figaro.

„Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor”, a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în timpul unei audieri parlamentare.

„Așadar, lucrăm cu ucrainenii la modalități de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forțelor ruse, dacă ar trebui să le abordeze”, a adăugat ea.

Un senator republican, Marco Rubio, a subliniat că „propaganda rusă” a raportat un presupus „plan” ucrainean de a folosi „arme biologice în țară cu coordonare NATO”.

„Dacă a avut loc un incident sau un atac care implică o armă biologică sau chimică în Ucraina, ți-ar fi 100% clar că rușii ar fi făptașii?”, a întrebat acest ales american.

„Nu există nicio îndoială în mintea mea”, „și este o tehnică clasică rusă de a acuza pe alții de ceea ce plănuiesc să facă ei înșiși”, a răspuns Victoria Nuland.

 

Sursa:  Le Figaro, Twitter

Alte stiri din Externe

Ultima oră