Volkswagen, salvată de un cumpărător misterios. Revenire spectaculoasă a acțiunilor la bursă

09 Oct 2015
Volkswagen, salvată de un cumpărător misterios. Revenire spectaculoasă a acțiunilor la bursă
Principalul indice al bursei de la Frankfurt era vineri în creștere pe fondul achizițiilor masive de acțiuni Volkswagen, care au dat naștere la speculații cu privire la identitatea cumpărătorului 'misterios' interesat să cumpere acțiuni la o companie care în prezent trece prin cea mai gravă criză din istoria sa, transmite AFP.

În jurul orei 14.50 GMT, acțiunile ordinare Volkswagen erau în creștere cu 7,19% până la 124,55 euro, după ce în cursul zilei au crescut până la 12%. La aceeași oră acțiunile preferențiale Volkswagen, incluse în indicele Dax al bursei de la Frankfurt, erau în creștere cu 2,75%, până la 106,35 de euro.

În ultimele două săptămâni, acțiunile Volkswagen au pierdut 50% din valoare, după ce grupul auto a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scăderea cotației acțiunilor a șters peste 25 de miliarde de euro din capitalizarea bursieră a Volkswagen, ceea ce i-a făcut pe unii analiști să facă recomandări de cumpărare.

Cotidianul german Bild evoca posibilitatea unor achiziții masive din partea familiilor Porsche și Piëch, acționarii majoritari de la Volkswagen.

Alte stiri din Externe

Ultima oră