Volkswagen, într-un nou scandal: O filială a grupului german, acuzată că a falsificat rezultatele testelor de performanță pentru motoare de navă

21 Oct 2015
Volkswagen, într-un nou scandal: O filială a grupului german, acuzată că a falsificat rezultatele testelor de performanță pentru motoare de navă
Armatorul norvegian I.M. Skaugen cere compensații în valoare de 50 de milioane de dolari (44 milioane de euro) pentru un  număr de șase motoare pe care le-a cumpărat de la MAN Diesel și Turbo SE, firme la care VW deține 75% din acțiuni.
 
Norvegienii susțin că motoarele, produse în urmă cu 10 ani, consumau mai mult carburant comparativ cu cel prevăzut în fișa tehnică, potrivit Reuters.
 
MAN a livrat aceste motoare către Skaugen în 2002-2003, însă la acea dată Volkswagen nu era acționar la MAN, achiziționând o participație de 22% abia în 2006.
 
I.M. Skaugen a explicat că a decis să facă public acest diferend deoarece este convins că există similitudini între modul în care MAN a falsificat testele de performanță ale motoarelor de navă și scandalul falsificării testelor de poluare ale motoarelor diesel care echipează autoturismele Volkswagen.
 
Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră