Scandalul Volkswagen ajunge în Coreea de Sud

22 Sep 2015
Scandalul Volkswagen ajunge în Coreea de Sud
Scandalul Volkswagen, izbucnit în SUA, trece oceanul şi ajunge în Europa şi Asia. Sud-correenii vor să deschidă o anchetă ce vizează mai multe mărci auto germane dotate cu motoare Diesel, iar britanicii susţin că trei sferturi din maşinile vândute anul trecut în Europa au astfel de motoare. Ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin, a cerut o investigaţie în toată Uniunea Europeană la adresa Volkswagen.

 "Maşinile Diesel reprezintă o nişă în SUA, iar în restul lumii ponderea este o maşină diesel la 7 vehicule vândute. Rechemarea în service a peste 500.000 de maşini nu este una de amploare dacă privim lucrurile la nivel global. Dar, în Europa, peste jumătate din noile maşini sunt Diesel. 7,5 millioane din cele 10 millioane de maşini vândute anul trecut la nivel mondial au fost cumpărate în Europa ", a declarat managerul britanic T&E, Greg Archer. 

"Sunt indicii puternice că dispozitive ilegale, pentru evitarea standardelor de poluare, sunt folosite în Europa şi de VW, şi de alte fabrici auto. Din 2009, când VW a început să recurgă la astfel de dispozitive, peste 40 de milioane de maşini au fost vândute în Europa, o şesime din totalul maşinilor care circulă în prezent", a mai spus Archer.

Totodată, Coreea de Sud a anunţat că va investiga trei din modelele Diesel aflate în circulaţie. Este vorba despre 4.000-5.000 de maşini VW Jeta, Golf şi Audi A3, fabricate în 2014 şi 2015, conform directorului adjunct al ministerul Mediului din Coreea de de Sud, Park Pan-kyu. El a declarat pentru Reuters că va stabili rechemarea maşinilor în service după desfăşurarea anchetei.

"Dacă autorităţile din Coreea de Sud găsesc probleme la maşinile VW diesel, atunci ancheta se va extinde la toate autovehiculele diesel germane", a mai spus el.

Directorul executiv al VW, Martin Winterkorn, şi-a prezentat scuze în acest weekend pentru încălcarea legilor SUA. “Personal, regret profund că am distrus încrederea clienţilor şi publicului”, a afirmat el într-o declaraţie de presă, anunţând că VW a comandat o investigaţie externă în acest caz.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră