Vladimir Filat, transferat în izolator

18 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
Vladimir Filat, transferat în izolator

Procurorii își motivează solicitarea de transfer a lui Filat prin faptul că acestuia i-a fost înaintată învinuirea și lucrează cu el pe primul dosar care urmează a fi trimis în judecată. Astfel, pentru a facilita audierile, liderul PLDM a fost mutat în izolatorul CNA, scrie independent.md.

Anterior, Vladimir Filat acuzase faptul că este supus unui tratament „inuman și degradant” în penitenciar, motiv pentru care s-a și aflat o perioadă în greva foamei.

Totodată, avocata Ana Ursachi a anunțat că o delegație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei urmează să meargă în inspecție la penitenciarul nr. 13, pentru a vedea condițiile în care sunt deținuți clientul său Grigore Petrenco, dar și Filat.

Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat în ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcați. Filat a respins acuzațiile și a spus că este victima unei răfuieli politice în spatele căreia ar sta politicianul Vlad Plahotniuc.

Alte stiri din Externe

Ultima oră