Vlad Filat a mai luat 30 de zile de arest, din cauza postărilor pe Facebook

29 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Vlad Filat a mai luat 30 de zile de arest, din cauza postărilor pe Facebook


Potrivit avocatului Igor Popa, arestul a fost justificat prin ultimele mesaje postate de Filat pe Facebook, care, susțin procurorii, ar putea intimida martorii.
„În urma deliberării, instața a decis prelungirea cu încă 30 de zile a arestului preventiv. Avocații consideră decizia drept una nefondată, întrucât drept justificare a arestului a fost prezentat renumitul mesaj pe Facebook. Acel mesaj nu reprezintă o probă, este un element abstract și iluzoriu prezentat de procurori pe masa judecătorilor”, a declarat Igor Popa.
Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie 2015, el fiind acuzat de corupție și trafic de influență, într-un mega scandal de corupție legat de deturnarea a circa 1 miliard de dolari din sistemul bancar al republicii la sfârșitul anului 2014.
Dacă va fi găsit vinovat, fostul premier riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.Avocații lui Vlad Filat susțin că dosarul pe numele fostului premier este unul politic și că nu există probe clare care să demonstreze vinovăția acestuia.
Administratorii paginii sale de Facebook continuă, însă, să posteze mesaje și comentarii.
”Suntem onorați că și procurorii ne citesc. Sperăm că au dat like paginii. Vrem să știm și părerea ta. Tu ce crezi, ce urmăresc, de fapt, procurorii? Să fie vorba despre o intimidare sau deja au rezolvat toate dosarele și se plictisesc. Al vostru, admin”, se arată într-unul dintre mesajele postate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră