Visul unei paciente, de a muri în țară, înconjurată de cei dragi, împlinit de niște italieni cu suflet mare!

10 Feb 2017
Visul unei paciente, de a muri în țară, înconjurată de cei dragi, împlinit de niște italieni cu suflet mare!

Ambulanța care a transportat-o pe Niculina din Italia în România, nu a fost una a speranței, ci a ultimului drum... Ultima dorință a femeii în vârstă de 69 de ani din Onești, aflată într-un stadiu terminal al unei boli incurabile, a fost să ajungă acasă, pentru a muri împăcată. 

Impresionată de visul aproape imposibil al româncei, Adele Carli Ballola, sora-șefă a spitalului din Empoli, unde aceasta era internată, a reușit să organizeze în cel mai scurt timp plecarea către țară.

După ce varianta transportului aerian a ieșit din calcul, timpul pe care îl mai aveau la dispoziție fiind prea scurt pentru a putea obține toate avizele necesare, doamna Ballola a hotărât că drumul putea fi parcurs și cu ambulanța.

Asistenta medicală și-a luat câteva zile libere de la locul de muncă și, alături de doi voluntari - Daniel Guazzini și Gianmarco Marconcini, au pornit în călătoria spre România.

Și au reușit să ajungă în cele din urmă la Onești, parcurgând într-un adevărat tur de forță 1,700 de kilometri, în 25 de ore, oprind doar în momentul în care realimentau rezervorul ambulanței. Un drum plin de oboseală, tensiune și emoții, recompensat de mulțumirile și căldura cu care au fost întâmpinați la Onești de rudele româncei.

"Călătoria a fost una foarte dificilă, pentru că drumul a fost unul lung, iar starea de sănătate a femeii una gravă. Ne-a fost frică că nu va supravieţui", a povestit asistenta.

Niculina a încetat din viață la câteva ore după ce a ajuns acasă, înconjurată de cei dragi, așa cum și-a dorit.

Italia a fost mișcată de gestul făcut de asistentă și cei doi voluntari. 
"Gestul făcut de Adele ne-a dat nouă celorlalte asistente sentimentul de mândrie în profesia noastră. A decis să îndeplinească visul unui pacient bolnav, care şi-a dorit să îşi petreacă ultimele sale clipe acasă", se menționează într-o scrisoare deschisă adresată presei de spitalul din Empoli.

Alte stiri din Externe

Ultima oră