VIRAL PE INTERNET. Momentul în care teroriştii intră în sala Bataclan din Paris şi deschid focul (VIDEO)

17 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
VIRAL PE INTERNET. Momentul în care teroriştii intră în sala Bataclan din Paris şi deschid focul (VIDEO)

Atacatorii au deschis focul asupra publicului și apoi, după ce forțele speciale franceze au inițiat o intervenție, și-au detonat centurile explozive în mijlocul spectatorilor. 

Reamintim că în urma atentatelor din Paris, care au fost calificate drept cele mai sângeroase din istoria ţării, 132 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 352 au fost răniţi.

François Hollande: Franţa este în război!

Franţa este în război, a anunţat preşedintele François Hollande în faţa congresului de la Versailles. Ţinta sa: Statul islamic, un adversar de tip nou, cu care trebuie luptat în consecinţă.

"Franţa este în război cu jihadiştii. Actele comise vineri seara, au fost acte de război. Este un atac, o agresiune la adresa ţării noastre şi a valorilor sale. Aceste acte au fost lansate de ISIS. Este o luptă cu Franţa pentru că este o ţară a libertăţii, a drepturilor omului.

În urma atentatelor de vineri, am luat decizia de a mă adresa ambelor camere în Congres, pentru a marca unitatea noastră şi pentru a răspunde cu determinare la actul oibil care a dus la moartea a cel puţin 129 de oameni. Franţa a doborât adversari şi mai puternici decat aceşti laşi.

Oamenii liberi nu pot fi intimidaţi de aceste acte oribile. Republica Franceză a depăşit multe alte probleme şi este încă acolo, trăieşte, iar cei care au încercat să sfideze Republica, au pierdut. Poporul francez este unul curajos. El rezistă, nu se predă. Prin atacul deliberat, teroriştii au arătat cât de laşi sunt, pentru că au atacat oameni neînarmaţi. Suntem însă conştienţi că vom avea nevoie de răbdare din cauza provocărilor dificile care ne aşteaptă. Inamicul foloseşte metode odioase pentru a ucide, dar nu va scăpa. Putem ajunge la ei", a declarat Hollande în cadrul ședinței camerelor reunite ale parlamentului francez.

Preşedintele francez le-a propus aleşilor întărirea efectivelor serviciilor de apărare şi prelungirea stării de urgenţă pentru următoarele trei luni.

Guvernul francez va depune în Parlament un proiect de revizuire a Constituţiei pentru a crea "un regim civil de stare de criză", care ar permite să se ţină cont de "caracterul specific al ameninţării teroriste", a declarat luni seara o sursă guvernamentală.

Această revizuire constituţională anunţată luni, în faţa Congresului reunit la Versailles, de preşedintele François Hollande, "va crea un regim civil de stare de criză, care va permite implementarea unor măsuri excepţionale, care să nu atingă exercitarea libertăţilor publice decât prin restricţii strict necesare garantării securităţii naţionale". (Veronica Micu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră