Premierul Ungariei dă înapoi. Dezminte că vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea

01 Mai 2015
Premierul Ungariei dă înapoi. Dezminte că vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea
Premierul ungar Viktor Orban i-a informat joi pe principalii oameni politici europeni că țara sa nu intenționează să introducă pedeapsa cu moartea, ci doar a lansat o dezbatere pe această temă, a declarat într-o conferință de presă purtătorul său de cuvânt, Janos Lazar.

Viktor Orban a declarat marți că pedeapsa cu moartea ar trebui menținută pe agendă, în condițiile în care măsurile prevăzute de legile penale nu-i descurajează suficient pe infractori, deși Uniunea Europeană interzice pedeapsa capitală pe teritoriul său.

"Prim-ministrul nu intenționează să introducă pedeapsa cu moartea. Există o dezbatere despre introducerea pedepsei cu moartea. Deci o dezbatere nu e ca și cum există un plan de a introduce pedeapsa cu moartea", a afirmat Janos Lazar.

Lazar a afirmat că Orban l-a informat pe președintele Parlamentului European, Martin Schulz, despre acest lucru, precum și oficiali ai Partidului Popular European (PPE), cea mai mare formațiune politică paneuropeană, precizând că Ungaria va respecta legea UE. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră