Viktor Orban nu vrea ca Parlamentul ungar să-și asume rolul Parchetului şi al Poliţiei: Refuz să transform Ungaria în România

16 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Viktor Orban nu vrea ca Parlamentul ungar să-și asume rolul Parchetului şi al Poliţiei: Refuz să transform Ungaria în România

"Refuz să transform Ungaria în România", a spus premierul ungar, informează Mediafax, citând MTI. Acesta a adăugat că va respinge orice proceduri extraordinare menite să acorde unor comisii parlamentare puterea autorităţilor responsabile de aplicarea legii.

Orban a spus că nu ar fi recomandat ca politicienii ungari sau Parlamentul să îşi asume rolul Parchetului şi al Poliţiei.

Gabriel Vona, liderul formațiunii naționaliste radical Jobbik sugerase că ar trebui înfiinţate două comisii, una care să investigheze presupusele legături ale Jobbik cu Rusia şi alta care să examineze modul în care s-au îmbogăţit unele persoane care au legătură cu partidul lui Orban, Fidesz.

"De ce oameni din cercul dvs. au devenit atât de bogaţi în ultimii ani?", l-a întrebat Vona pe Orban.

Premierul a explicat că nu a tolerat corupţia de niciun fel în trecut şi nu o va tolera nici în viitor. El a precizat că a verificat listele publice cu cei mai bogaţi oameni din Ungaria şi nici un susţinător al Fidesz nu se află între primii zece, deşi partidul este la guvernare de zece ani.

Duminică, Viktor Orban a fost reales președinte al partidului de guvernământ Fidesz.

Orban, care conduce Fidesz din 2003 până în prezent și care a mai fost lider al partidului în perioada 1993-2000, a fost ales cu o majoritate covârșitoare de 1.174 de voturi dintr-un total de 1.177 voturi exprimate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră