Vietnam se luptă să salveze viața singurului pacient afectat de coronavirus, aflat în stare critică

14 Mai 2020 | scris de A.A.
Vietnam se luptă să salveze viața singurului pacient afectat de coronavirus, aflat în stare critică

Medicii din Vietnam depun eforturi susținute pentru a salva viața singurului pacient în stare critică în urma infectării cu noul coronavirus. Acesta este un pilot britanic ce lucrează pentru compania aviatică locală, Vietnam Airlines, precizează Reuters.

Țara asiatică a reușit că învingă pandemia, iar prin intermediul unor politici de testare în masă și a unor programe centralizate de carantinare au reușit să raporteze doar 288 de cazuri pozitive și niciun deces de la declanșarea pandemiei.

Eforturile medicilor se îndreaptă acum spre pacientul nr. 91, un bărbat de 43 de ani care a contractat virusul dintr-un bar aflat în orașul Ho Chi Minh în mijlocul lunii martie, conform presei locale.

Acel focar de infecție a dus la carantinarea și testarea a peste 4.000 de cetățeni, dar au fost confirmați pozitiv doar 18.

În timp ce  majoritatea au fost declarați vindecați, pilotul britanic este susținut în viață cu ajutorul aparatelor, iar starea sănătății acestuia continuă să se degradeze.

Ministrul Sănătății vietnamez a organizat o întâlnire cu cei mai importanți experți din domeniu pentru a hotărî care este cel mai bun tratament care ar putea fi utilizat și au decis ca singură soluție în a-i salva viața este transplantul de plămâni.

Cazul pilotului a devenit rapid extrem de important pentru toate autoritățile care vor să învingă noul virus cât mai repede posibil.

Presa locală a anunțat că într-o singură zi s-au înscris ca potențiali donatori 10 persoane, printre care și un veteran de război. Toți au fost respinși din rațiuni medicale.

”Gestul donatorilor ne-a impresionat profund, dar regulile ne împiedică că facem asemenea transplanturi de la donatori în viață”, a declarat reprezentantul Centrului Național de Coordonare a Transplantului, Tuoi Tre.

Capacitatea pulmonară a pacientului a scăzut la 10% și se află conectat la un ventilator mecanic de peste 30 de zile. Vietnam a cheltuit deja 200.000 de dolari în încercarea de a-l salva.

Ministrul Afacerilor Externe a declarat că pacientul este tratat de cei mai mari medici și experți, chiar dacă starea lui continuă să se deterioreze.

În martie, China a raportat primul transplat de plămâni efectuat cu succes unui pacient grav afectat de noul coronavirus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră