VIDEO. Atac armat asupra unor turiști în Rusia. O persoană a decedat, alte 11 sunt rănite

30 Dec 2015 | scris de Cristi Semeghin
VIDEO. Atac armat asupra unor turiști în Rusia. O persoană a decedat, alte 11 sunt rănite

Un individ neidentificat a deschis focut asupra unui grup de turiști care vizita cetatea Naran-Kala din Daghestan, monument aflat în Patrimoniul UNESCO, informează RIA Novosti.

Conform unei surse din cadrul forțelor de ordine din Daghestan, printre turiștii atacați se aflau și doi membri ai poliției de frontieră, subordonată serviciului de informații rus FSB. Cei doi au ripostat atacului cu focuri de arma, unul dintre ei fiind grav ranit și decedând ulterior la spital.
Alte 11 persoane au fost rănite, cinci dintre ele fiind în stare gravă.

Agresorul, sau după unele surse, grupul de agresori, a reușit să fugă de la fața locului, poliția lansând o largă operațiune de căutare și prindere.

Daghestanul, republică rusă aflată la frontiera cu Cecenia, a devenit un punct de confruntare între forțele de ordine și grupări islamiste extremiste, cel puțin 118 persoane fiind ucise doar în acest an.

Ramazan Abdulatipov, conducatorul Daghestanului, a declarat pentru Interfax că autorii acestui atac ar putea fi "grupuri de bandiți sau foști combatanți care caută să se răzbune".

Alte stiri din Externe

Ultima oră