Victor Ponta, chemat la audieri în Parlamentul European. Care este poziţia UE legată de situaţia premierului român

08 Iun 2015
Victor Ponta, chemat la audieri în Parlamentul European. Care este poziţia UE legată de situaţia premierului român
Premierul Victor Ponta trebuie să dea socoteală în Parlamentul European, a declarat pentru RFI eurodeputatul PPE, Cristian Preda. El precizează că a cerut deja luni dimineaţă ca Legislativul de la Strasbourg să discute criza politică din România.

Europarlamentarul PPE crede că "audierea trebuie făcută, pentru a clarifica dacă România respectă sau nu criteriile politice asociate unui regim funcţional, unui stat de drept şi sigur că asta va avea impact, dacă Victor Ponta nu face un pas înapoi, asupra menţinerii MCV, asupra marginalizării României. Să nu ne închipuim că există doar costuri interne pentru criza pe care o întreţine Victor Ponta, există costuri externe foarte serioase".

Pe de altă parte, vineri, Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat că situația premierului Victor Ponta este un subiect care ține de politica internă a României, iar CE nu va exprima o poziție fiind vorba despre un "caz specific".

"Nu sunt în poziția de a comenta politica internă a României. CE niciodată nu comentează cazuri specifice din niciunul dintre statele membre, incluzând România. (...) Nu vorbim aici la modul general, ci vorbim despre un caz foarte — foarte specific și nu văd niciun motiv pentru care CE ar trebui să se exprime asupra acestui caz specific. Este un caz care se află în mâinile autorităților judiciare din România, partea politică a lucrurilor este în mâna președintelui, a premierului și a Parlamentului. Nu are nimic de-a face cu CE", a afirmat oficialul european, întrebat fiind într-o conferință de presă cum comentează faptul că premierul Victor Ponta a fost chemat vineri la DNA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră