Vicepremierul rus, ATAC DUR la adresa Republicii Moldova: E o ceață totală la nivelul puterii. Nu ai cu cine să vorbești

12 Iul 2015
Vicepremierul rus, ATAC DUR la adresa Republicii Moldova: E o ceață totală la nivelul puterii. Nu ai cu cine să vorbești
Cunoscut pentru retorica sa belicoasă, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a lansat noi atacuri dure la adresa Republicii Moldova.

Vorbind despre situația din regiunea separatistă din stânga Nistrului, Rogozin a declarat că transnistrenii vor avea parte de tot sprijinul Rusiei și că Moscova nu va permite că „pacificatorii” săi să fie „călcați în picioare”.

Acesta a criticat autoritățile de la Chișinău, spunând că în Moldova „e o ceață totală la nivelul puterii”.

„Acolo niciodată nu ai cu cine să vorbești. Totuși eu sper într-un dialog cu Chișinăul asupra problemei transnistrene. Dacă Moldova, acolo unde majoritatea judecătorilor de la Curtea Constituțională sunt cetățeni români, va alege calea unirii cu România, Transnistria desigur va deveni un stat independent”, a declarat Rogozin, potrivit independent.md.

Oficialul rus a spus că Transnistria are probleme și din cauza țării vecine, Ucraina, aducând critici dure la adresa guvernatorului regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, pe care l-a numit „idiot” și „psihopat”.

„Este în stare de orice. El a distrus Georgia în 2008, lansând atacul din Osetia de Sud. Este un tip imprevizibil. Este dificil de anticipat lucrurile atunci când ai de a face cu persoane ca Saakașvili sau premierul Ucrainei, Arseni Iațeniuk”, a mai spus vicepremierul rus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră