Un oficial rus cere combaterea abuzului de alcool la serviciu

15 Sep 2015
Un oficial rus cere combaterea abuzului de alcool la serviciu
Un oficial rus de rang înalt a cerut unor companii ale statului să introducă un cod etic pentru a combate abuzul de alcool la locul de muncă, scrie washingtonpost.com 
Vicepremierul Olga Golodeţ a discutat marţi cu directorii de resurse umane din companiile producătoare de arme unde statul este acţionar majoritar. Ea s-a plâns că există “ o tendinţă pentru abuzul de alcool”  în acele fabrici, adăugând că “indisciplina” vine cu un  “preţ mare nu numai pentru fabrici, ci şi pentru oameni”.

Printre participanţii la întâlnirea cu vicepremierul rus  s-au numărat reprezentanţi ai fabricii de rachete defensive Almaz-Antei şi ai corporaţiei nucleare Rosatom. Ea le-a cerut directorilor de fabrici să dea un exemplu angajaţilor şi să interzică consumul de alcool la petrecerile de la birou. “Eu însămi am văzut petreceri corporative care nu au nimic de-a face cu petrecerile corporative", a declarat Golodeţ, citată de agenţia Interfax.

Un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică de anul acesta arată că, în 2012, 30% dintre decesele din Rusia sunt atribuite alcoolului, cea mai mare rată din rândul naţiunilor membre ale OECD.

Companiile private au dat şi ele alarma în ceea ce priveşte dependenţa de alcool şi droguri printre muncitorii ruşi. Principalul producător de oţel din Rusia, Severstal, a semnat luna aceasta un acord de coperare cu Serviciul Federal de Narcotice pentru combaterea abuzului de substanţe interzise în fabricile sale. Biroul de presă al Severstal a anunţat că 21 de persoane au fost prinse drogate în primele opt luni ale acestui an. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră