Viceministrul grec de Finanţe, AMENINȚAT. Tryfon Alexiadis a primit o scrisoare cu un glonţ

27 Oct 2015
Viceministrul grec de Finanţe, AMENINȚAT. Tryfon Alexiadis a primit o scrisoare cu un glonţ
Viceministrul grec de Finanţe a primit luni un plic trimis prin poştă ce conţinea un glonţ şi o scrisoare de ameninţare care îl compară cu un colaborator cu Germania nazistă din timpul războiului, a anunţat Ministerul grec de Finanţe.
 
Conţinutul scrisorii, dezvăluit de minister, îl numeşte pe viceministrul de finanţe Tryfon Alexiadis un "angajat al Wehrmachtului ce strânge dările", o referire la forţele armate ale Germaniei naziste care au ocupat Grecia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează Reuters, citată de Agerpres. Poliţia a declarat că investighează în legătură cu scrisoarea de ameninţare. 
 
Grecia are o istorie lungă de violenţă politică. Astfel de ameninţări şi atacuri, provocând mai ales pagube dar nu şi victime, au crescut în ultimii ani în timp ce ţara implementa măsuri de austeritate confruntată cu cea mai gravă criză economică de la Al Doilea Război Mondial, mai aminteşte Reuters. 
 
Şeful băncii centrale a Greciei a primit două gloanţe de puşcă şi o scrisoare de ameninţare într-un plic acum doi ani. În 2013, ministrul de finanţe a primit o scrisoare similară conţinând un glonţ, ca un avertisment împotriva planurilor de confiscare a caselor ipotecate. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră