Veganii şi vegetarienii se revoltă. "Sunt proşti dacă protestează pentru aşa ceva"

03 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Veganii şi vegetarienii se revoltă.

După criticile de la începutul acestei săptămâni privind folosirea bancnotei din polimeri, Banca Angliei a anunţat joi că este conştientă de preocupările unor oameni şi că le va trata cu cel mai mare respect.

Veganii sunt furioşi din cauza noii bancnote de 5 lire sterline, care conţine o cantitate mică de seu de origine animală. O petiţie pentru interzicerea bancnotei a strâns peste 120.000 de semnături.

Profesorul David Solomon, care a realizat prima bancnotă din polimeri aflată în circulaţie în Australia din 1988, spune că bancnota de 5 lire sterline conţine o cantitate neînsemnată de seu, care se mai găseşte în lumânări şi săpun, dar există o presiune asupra Băncii Angliei pentru a găsi o alternativă.

“E stupid. Este absolu stupid. Conţine o cantitate neînsemnată de seu”, a declarat Solomon la un post de radio australian. El a mai spus că bancnota de polimeri este foarte greu de falsificat şi are mai multe avantaje decât cea anterioară.

“Este mai puţin tratată şi nu trebuie să mai tăiem copaci. Este mult mai igienică pe termen lung”, a adăugat profesorul.

Banca Angliei a anunţat joi că furnizorul său lucrează la posibile soluţii pentru grăsimea animală din noua bancnotă de 5 lire.

Doug Maw, iniţiatorul petiţiei s-a declarat dezgustat.  “Înţeleg că şi vechile bancnote conţineau unele lucruri, şi nu putem face nimic cu cele care sunt în circulaţie, dar ceea ce mă deranjează cu adevărat este faptul că se fac altele noi”, a declarat Maw pentru Press Association.

“Nu au nici o scuză. Trebuie să existe un alt mod de a face bani fără se se folosească produse animale”, a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră