Vaticanul găzduieşte prima familie de refugiaţi

18 Sep 2015
Vaticanul găzduieşte prima familie de refugiaţi
Ca răspuns la solicitarea Papei Francisc ca fiecare parohie să găzduiască refugiaţi, Vaticanul a anunţat vineri că a preluat prima familie care a plecat din Siria de teama războiului, scrie trust.org. Familia, alcătuită din patru membri- părinţi şi doi copii, a venit de la Damasc. Ei sunt creştini, religia lor având legături strânse cu biserica romano-catolică.

Vaticanul afirmă într-o declaraţie  că familia, căreia nu i s-a dat numele, a sosit în Italia la 6 septembrie, chiar în ziua în care Papa a făcut apelul la toate parohiile să-i deschidă porţile pentru refugiaţii care cer azil.
 
"Conform legii, în primele 6 luni după depunerea cererii de azil, solicitanţii nu pot munci. În acest timp ei vor fi ajutaţi de parohia Sfînta Ana", a precizat Vaticanul. Sfânta Ana este una dintre cele două parohii ale Vaticanului, cealaltă fiind Basilica Sf. Petru. Vaticanul a mai precizat că nu poate oferi informaţii despre cea de-a doua familie de refugiaţi pe care urmează să o găzduiască parohia Sf. Petru.

Sute de mii de oameni, majoritatea alungaţi de războiul şi sărăcia din Orientul Mijlociu şi Africa, au venit în Europa anul acesta, cele 28 de state europene făcând eforturi mari pentru a-i primi.
Pentru a ajuta la rezolvarea acestei crize, Papa a îndemnat cele 120.000 de parohii din Europa să găzduiască fiecare căte o familie, apelul său provocând reacţii contradictorii.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră