R. Moldova: Candidatura Maiei Sandu pentru functia de premier, respinsă. Afla cine este noul candidat

27 Iul 2015
R. Moldova: Candidatura Maiei Sandu pentru functia de premier, respinsă. Afla cine este noul candidat
Valeriu Streleț este candidatul oficial al PLDM la fotoliul de premier al Republicii Moldova Anunțul a fost făcut de către liderul PLDM, Vlad Filat, care a anunțat că Maia  Sandu nu a fost agreată de toate partidele coaliției.

Noul candidat al PDLM este Valeriu Streleț (45 de ani), vicepreședinte al formațiunii și deputat în parlamentul Republicii Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de liderul PLDM, Vlad Filat, după cum transmite Unimedia. ''Maia Sandu a avut toată susținerea PLDM, dar din păcate nu a fost agreată de către partidele din cadrul Alianței. Eu regret că nu a atins acest consens. Valeriu Streleț va avea tot sprijinul necesar'', a declarat Vlad Filat, potrivit sursei citate.

PLDM, formațiune căreia îi revine funcția de premier conform acordului de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană-3, a propus-o săptămâna trecută pe Maia Sandu, dar negocierile cu Partidul Democrat și Partidul Liberal au intrat în impas după ce ea a înaintat o serie de condiții, între care schimbarea conducerii Băncii Naționale, demiterea procurorului general, un plan de măsuri anticriză.

Alte stiri din Externe

Ultima oră