Val de imigranţi în Europa. Care sunt cele mai afectate ţări

10 Iul 2015
Val de imigranţi în Europa. Care sunt cele mai afectate ţări
Mai mult de 150.000 de imigranți au ajuns în Europa prin Marea Mediteraneană de la începutul anului, a anunțat vineri Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), în timp ce Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiați (UNHCR) subliniază că în insulele Greciei debarcă acum în fiecare zi în jur de 1.000 de refugiați, informează AFP.

Peste 1.900 de persoane au murit anul acesta în timpul traversării lor periculoase, potrivit OIM, care cere 'un răspuns colectiv și consecvent din partea Europei'.

Aproximativ 77.000 de persoane au ajuns în Grecia din ianuarie, comparativ cu 34.442 câți au ajuns de-a lungul întregului an 2014. De asemenea, circa 75.000 au fost primiți în Italia.

'În medie, câte o mie de persoane debarcă în fiecare zi în insulele grecești, majoritatea încercând să fugă din calea războiului din Siria', a precizat William Spindler, purtătorul de cuvânt al UNHCR. 'Numărul celor sosiți este atât de mare încât, în pofida tuturor eforturilor, autoritățile și comunitățile locale nu pot să facă față', a adăugat acesta, estimând că 'Grecia are nevoie urgent de ajutor' și este necesar ca 'Europa să intervină'.

Alte stiri din Externe

Ultima oră