URIAŞ atac informatic în SUA

10 Iul 2015
URIAŞ atac informatic în SUA
Piraţii informatici au reuşit să pătrundă în baza de date a funcţionarilor americani şi au piratat informaţii aparţinând unui număr de aproximativ 21,5 milioane de persoane, inclusiv soții sau copiii acestor angajați, a anunțat joi Guvernul SUA, potrivit leparisien.fr. Printre persoanele afectate, 19,7 milioane sunt angajați supuși unei verificări a antecedentelor lor, în special judiciare, din partea Guvernului.

Orice persoană care a fost supusă unei verificări a antecedentelor sale, începând din anul 2000, a fost foarte probabil afectată de această piraterie, subliniază Biroul de Management al Personalului într-un comunicat.

Agenția guvernamentală adaugă însă că ea nu dispune în acest stadiu de nicio informație care să-i permită să afirme că aceste informații au fost răspândite sau utilizate în scopuri frauduloase.

Guvernul american precizează că este vorba de un incident distinct, dar legat de cel anunțat la începutul lunii iunie care a afectat datele a patru milioane de angajați federali.

Mai multe media americane au scris la acea dată că în spatele acestui act de piraterie informatică s-ar afla China, dar Guvernul american a refuzat categoric să se exprime pe acest subiect, iar Beijingul a denunțat acuzațiile, considerându-le iresponsabile și fără fundament. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră