UE cere dreptul de a verifica toate acordurile energetice încheiate de statele membre

26 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
UE cere dreptul de a verifica toate acordurile energetice încheiate de statele membre

Uniunea Europeană vrea să aibă puterea de a revizui acordurile energetice convenite de statele membre UE cu alte țări, cum este Rusia, înainte de a fi semnate, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene pentru uniune energetică, Maros Sefcovic.

Sefcovic a precizat că noile puteri ce ar urma să fie conferite Bruxelles-ului fac parte din-un pachet de măsuri destinate întăririi securității energetice, pe care intenționează să le propună luna viitoare. Securitatea energetică vizează integrarea celor 28 de state membre UE într-o singură uniune energetică în care energia electrică și gazele naturale ar trece liber peste granițe, reducând dependența blocului comunitar de gazele naturale rusești.

Multitudinea de acorduri pe care Rusia le-a încheiat cu o serie de state membre UE din Europa de Est pentru a construi conducta South Stream via Marea Neagră s-au dovedit o problemă juridică atunci când Executivul comunitar a anunțat că acest proiect nu respectă regulile privind proprietatea sau accesul terțelor părți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră