Ungaria va evalua toți refugiații cu cerere de azil. Cei care nu au sau sunt respinși vor fi trimiși "de unde au venit"

11 Sep 2015
Ungaria va evalua toți refugiații cu cerere de azil. Cei care nu au sau sunt respinși vor fi trimiși
Guvernul ungar a decis în final să nu mai amenajeze zone de tranzit pentru refugiați de-a lungul frontierei cu Serbia, în locul lor urmând să fie create oficii unde se vor primi cereri de azil din partea imigranților, iar cei cărora nu li se va aproba cererea vor fi returnați Serbiei, au anunțat joi responsabili din guvernul ungar.

"În primul rând îi vom înregistra pe toți, deși nu suntem prima țară a Uniunii Europene unde ei ajung. Acest lucru ar trebui să-l facă Grecia, dar nu îl face. Îi vom înregistra pe toți cei care prezintă o cerere de azil și apoi le vom evalua. Dacă decizia este pozitivă, atunci refugiatul poate să rămână, dacă nu, îl vom trimite înapoi de unde a venit" a declarat pentru săptămânalul local Novi Magazin ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, fără să precizeze însă de la ce dată vor începe returnările refugiaților către Serbia.

Oficialul ungar a precizat că în primele opt luni ale anului au pătruns în Ungaria circa 166.000 de refugiați, număr ce ar putea ajunge la 400.000 la sfârșitul anului.

Între timp, guvernul ungar a decis să apeleze și la munca deținuților din închisori pentru ca gardul de sârmă ghimpată ridicat la frontiera cu Serbia, pentru a stăvili valul de imigranți, să fie finalizat până pe 15 septembrie. Conform noii legislații, deteriorarea acestui gard va fi de asemenea să fie pedepsită cu închisoarea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră