Ungaria salută suspendarea de către Germania a acordului Schengen

13 Sep 2015
Ungaria salută suspendarea de către Germania a acordului Schengen
Premierul ungar Viktor Orban a salutat decizia Germaniei de a reintroduce temporar controalele la frontiere, începând de duminică.  Orban a declarat ziarului german Bild că măsura era necesară pentru a proteja valorile germane și europene, informează Reuters.

"Înțelegem foarte bine decizia Germaniei și am vrea să ne exprimăm solidaritatea", a spus Orban, potrivit unor declarații care vor fi publicate în ediția de luni a cotidianului Bild. Șeful executivului de la Budapesta a apreciat că acesta ar trebui să fie doar primul pas, în condițiile în care și granițele Greciei trebuie protejate cât mai repede cu putință.

Pe fondul crizei refugiaților, Germania a reintrodus măsura controlului de frontieră la granița sa cu Austria, informează Reuters. Pentru moment nu este foarte clar care vor fi procedurile, cotidianul Kronen Zeitung informând că polițiștii germani vor începe verificările pentru a "determina persoanele care au dreptul la azil", dar nu precizează clar în ce vor consta aceste verificări.

Alte stiri din Externe

Ultima oră