Ungaria le interzice oamenilor fără adăpost să doarmă pe străzi noaptea

17 Oct 2018
Ungaria le interzice oamenilor fără adăpost să doarmă pe străzi noaptea

O nouă lege care a intrat în vigoare luni în Ungaria a stârnit critici din partea grupărilor pentru drepturile omului. Este vorba despre legea care interzice oamenilor fără adăpost să doarmă pe străzi în timpul nopţii, relatează agenţia Reuters.

Legea, care completează un amendament la Constituţie aprobat în iunie prin care dormitul pe străzi noaptea devine infracţiune, oferă poliţiei posibilitatea de a ordona oamenilor străzii să se mute într-un adăpost. Dacă vor refuza de trei ori într-o perioadă de 90 de zile, poliţia îi poate reţine şi le poate distruge lucrurile personale.

Guvernul lui Viktor Orban a informat că noua lege care ca scop să ofere condiţii de trai bune pentru cei fără adăpost.

Gabor Ivanyi, care conduce gruparea Oltalom, ocupându-se de adăposturi, a declarat că guvernul nu a dialogat corespunzător cu organizaţiile de caritate înainte să treacă legea. „Această lege are ca scop să sperie oamenii străzii pentru a-i face să fugă. Ei sunt speriaţi şi nu ştiu ce să facă acum. Nu ştim ce se va întâmpla mâine”, a declarat el.

Guvernul a informat că a alocat 9 miliarde de forinţi (27 milioane de euro) pentru persoanele fără adăpost în 2018 plus încă 300 de milioane de forinţi pentru extinderea adăposturilor.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră