Viktor Orban le mulţumeşte alegătorilor printr-o scrisoare pentru participarea la vot

07 Mai 2018
Viktor Orban le mulţumeşte alegătorilor printr-o scrisoare pentru participarea la vot

Prim-ministrul ungar Viktor Orban şi-a transmis recunoştinţa printr-o scrisoare de mulţumire celor care şi-au exercitat drepturile democratice şi au participat la vot la alegerile din 8 aprilie, a anunţat Centrul de Informare al Guvernului, potrivit hirado.hu.

Mesajul va fi primit de maghiarii din afara graniţelor Ungariei şi de cetăţenii care trăiesc în Ungaria şi care au contribuit anterior la menţinerea legăturii cu Guvernul – se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, prim-ministrul scrie în scrisoare că Ungaria a decis să nu devină o ţară de imigranţi şi doreşte cu toate mijloacele să-şi menţină securitatea şi cultura.

Viktor Orban afirmă, de asemenea, că va depune toate eforturile pentru a impune voinţa maghiarilor, se mai precizează în comunicat.

Janos Ader, şeful statului ungar, l-a invitat pe actual premier Viktor Orban - care a fost candidatul la funcţia de prim-ministru din partea coaliţiei Fidesz-KDNP, victorioasă în alegeri - să formeze noul guvern. În cadrul evenimentului desfăşurat luni în Palatul Prezidenţial, Viktor Orban a răspuns afirmativ la această solicitare, mai scrie sursa citată.

Orban a fost invitat pentru a patra oară să formeze guvernul. El a declarat că i-a promis şefului statului că va servi Ungaria cu loialitate şi devotament.

El a identificat ca principalele sarcini de care va trebui să se achite noul guvern păstrarea securităţii Ungariei şi a culturii creştine a acesteia, promiţând că se va folosi de toate mijloacele posibile pentru a pune în practică voinţa exprimată la 8 aprilie de către maghiari.

Este de datoria noastră morală să "ducem până la capăt lupta" pentru modificarea Constituţiei, în sens antimigraţionist, a declarat Orban vineri în cadrul emisiunii 180 de minute de la Radio Kossuth.

În noul Executiv vor exista trei vicepremieri. Zsolt Semjen, preşedintele Partidului Popular Creştin-Democrat (KDNP) va fi locţiitorul său permanent – şi va răspunde de politicile naţionale, biserici şi minorităţile din Ungaria – ministrul de Interne Sandor Pinter va răspunde şi de siguranţa naţională, iar ministrul Finanţelor Mihaly Varga va avea şi funcţia de vicepremier responsabil de economie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră