Una dintre rarele apariţii în public ale soţiei dictatorului nord-coreean, Kim Jong-un

10 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Una dintre rarele apariţii în public ale soţiei dictatorului nord-coreean, Kim Jong-un

Soția liderului nord-coreean Kim Jong-un a participat la un banchet organizat pentru a sărbători puterea nucleară a ţării, fiind una dintre rarele sale apariţii în public, relatează telegraph.co.uk.

Ri Sol-ju a fost fotografiată la un banchet de gală organizat pentru inginerii care au condus cel mai puternic test nuclear din țară. Soția dictatorului abia dacă a fost văzută în public în ultimii ani, motiv pentru care au apărut unele speculaţii că recent ar fi născut  cel de-al treilea copil al cuplului.

În 2016, ea nu a apărut în public mai mult de șapte luni, provocând temeri că ar fi intrat în dizgraţie. Dar a apărut din nou în decembrie alături de Kim Jong-un la un eveniment militar.

 

 

Kim, 33 de ani, a rupt cu tradiția când a apărut pentru prima oară în public cu Ri, în 2012, și de atunci mass-media nord-coreeană s-a referit la ea ca soția dictatorului. Nici bunicul lui Kim, Kim Il-sung, nici tatăl, Kim Jong-il, nu au fost niciodată fotografiați cu soțiile sau partenerele lor în public.

Ri și Kim s-au întâlnit în jurul anului 2010, pe când ea era membră în orchestra de stat. Despre Prima doamnă nord coreeană, 27 de ani, se spune că îi plac obiectele de lux, fiind văzută în 2012 cu o geantă de mână Dior în valoare de peste 1.000 de euro.

 

 

Cuplul are doi copii, dar sexul acestora este necunoscut. Este neobișnuit ca nord-coreenii să aibă mai mult de doi copii, dar Kim ar fi putut fi presat să aibă un al treilea copil dacă primele două erau fete.

Ultima apariție a lui Ri vine pe fondul eluării puternice a tensiunilor din Asia de Sud-Est din cauza testelor nucleare din Coreea de Nord.

Alte stiri din Externe

Ultima oră