Una dintre bazele militare din Transnistria a fost lovită de o dronă explozivă, spune Ministerul Securității de Stat

06 Apr 2024
Una dintre bazele militare din Transnistria a fost lovită de o dronă explozivă, spune Ministerul Securității de Stat

Autoritățile din Transnistria, o regiune separatistă pro-rusă a Moldovei, au declarat vineri că o dronă explozivă a lovit o stație radar dintr-o bază militară, fără a provoca victime sau pagube semnificative, la trei săptămâni după un incident similar, scrie Le Monde

„Astăzi [vineri] , la ora 14.35 , o dronă sinucigașă a atacat o bază militară a Ministerului Apărării al Republicii Moldova Transnistria, în raionul Râbnița, la 6 kilometri de granița cu Ucraina ”, a declarat Ministerul Securității de Stat al autoproclamatei republici într-un comunicat.

„Ținta a fost o stație radar care a suferit avarii minore. Nu există victime. La fața locului lucrează o echipă de anchetatori ”, a adăugat această sursă, fără a acuza clar Kievul că ar fi efectuat această lovitură.

Pe 17 martie, Transnistria a susținut că o dronă explozivă trimisă din Ucraina a lovit o bază militară din capitala sa, Tiraspol. Acuzații respinse de Moldova care denunțaseră o încercare de a provoca „panică” . La rândul său, Kievul a acuzat apoi Moscova că a fost la originea „unei provocări în Transnistria cu un atac cu drone kamikaze” .

Începând cu anii 1990, Rusia susține acest teritoriu separatist al Moldovei. Moscova susține în mod regulat că Kievul și Chișinăul pregătesc provocări sau atacuri acolo. Autoritățile din Transnistria au cerut Rusiei la sfârșitul lunii februarie „măsuri de protecție” în fața „presiunii crescute” , potrivit acestora, din partea moldovenilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră