Un ziar britanic a ieşit pe piaţă cu prima pagină goală

01 Iun 2015
Un ziar britanic a ieşit pe piaţă cu prima pagină goală
Ziarul The Liverpool Echo a ieşit astăzi pe piaţă având prima pagină goală, redacţia dând astfel startul unei consultări ce va dura o lună despre cum vor cititorii să arate această publicaţie pe viitor, relatează pressgazette.co.uk.

O relansare a ziarului ar urma să aibă loc la sfârşitul acestei luni, iar cititorii îşi pot exprima părerile pe Twitter.

„Sunt jurnalist de 36 de ani şi am văzut prime pagini ale acestui ziar remarcabile. Cea de astăzi e, cu siguranţă, una dintre ele. Ştiu că va provoca ridicări din sprâncene, dar mesajul nostru este ca locuitorii din Liverpool să ne spună ce vor să vadă în acest mare spaţiu alb, dar şi în restul ziarului”, a declarat editorul Alastair Machray.

„Inevitabilul s-a produs: Liverpool a cunoscut o uriaşă schimbare şi este de nerecunoscut comparativ cu ceea ce a fost acum 20 de ani. Este un oraş renăscut, cu un trecut remarcabil, şi, fără îndoială, cu un viitor uluitor. Avem jurnalişti străluciţi, premiaţi în trecut. Suntem mândri de ceea ce am făcut, dar acum ne întrebăm şi noi ce putem face şi mai bine pentru a reflecta noul Liverpool cât mai bine cu putinţă”, a mai spus el.

Alastair Machray a arătat că ziarele regionale precum Liverpool Echo au rol vital în viaţa comunităţii şi de aceea este esenţial ca publicaţia să meargă în aceeaşi direcţie cu oamenii şi oraşul.
" Deci, sunt dornic să aflu de la toţi ce anume vor să citească în ziarul lor în fiecare zi - ce fel de ştiri, lucrurile pe care le putem sărbători, poveştile ce trebuie spuse”, a enumerat el.

Cititorii au fost de asemenea invitaţi să completeze un chestionar disponibil atât în ziar, cât şi pe online. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră