Un stat european declară STARE DE URGENŢĂ din cauza refugiaţilor

20 Aug 2015
Un stat european declară STARE DE URGENŢĂ din cauza refugiaţilor
Guvernul macedonean a decretat joi stare de urgență în special în zona granițelor din nordul și sudul țării, ca urmare a afluxului de imigranți clandestini care trec aceste frontiere în drumul lor către Europa, relatează Le Monde.

Mii de imigranţi, sirieni, dar şi somalezi, pakistanezi, afgani sau irakieni, au venit în ultima vreme în sudul Macedoniei, în special în localitatea Gevgelija, la frontiera cu Grecia. Ei speră să poată urca în tremurile cu direcţia nord şi să traverseze Macedonia, apoi Serbia, pentru a ajunge ulterior în ţările din nordul Uniunii Europene, scrie Le Monde.

Guvernul macedonean explică într-un comunicat că va angaja forţele armate pentru a ajuta la gestionarea „acestei crize”.

Potrivit autorităților de la Skopje, fluxul de refugiați a crescut dramatic în ultimele zile, iar în ultimele luni circa 44.000 de imigranți clandestini au traversat teritoriul Macedoniei, scrie şi agenţia locală MIA, citată de agerpres.ro. Localnicii se plâng adesea de furturi și spargeri de locuințe comise de refugiați. În schimb, aceștia din urmă susțin că sunt victime ale atacurilor armate ori sunt escrocați de călăuze.

După ce a acuzat Grecia să se preface că nu vede afluxul de refugiați, Macedonia a decis în luna iunie să acorde imigranților clandestini dreptul de liberă trecere pe teritoriul ei timp de 72 de ore. (M.C)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră