Un miliardar a dus 300 de mașini de epocă în mijlocul deșertului

17 Ian 2020
Un miliardar a dus 300 de mașini de epocă în mijlocul deșertului

Unde își păstrează miliardarii toate jucăriile? Dacă ești președintele unuia dintre cele mai mari conglomerate din Qatar, construiești un muzeu enorm inspirat de fort în mijlocul deșertului Qatar și îl deschizi cu bunăvoință publicului.

Cu ușurință cel mai ciudat muzeu din Qatar, Muzeul Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani (Muzeul FBQ) este o peșteră a artefactelor istorice a lui Aladin colectate de pe patru continente. Uneori, ele sunt afișate în mod confuz alături de opere de artă cu aspect amator și curiozități aleatorii - lipsa de informații interpretative lasă mult la mâna imaginației aici. Cu toate acestea, există o mulțime de pietre prețioase de descoperit, inclusiv o colecție impresionantă de Coran și o casă tradițională damaschină, cu gresie și zăbrele rafinate.

Vizitatorii care caută sala Saddam Hussein vor descoperi că expoziția controversată nu mai este deschisă publicului. Dar fanii mașinilor clasice nu vor rămâne dezamăgiți, cu aproximativ 300 de vehicule din imensa colecție a șeicului expuse acum într-o nouă aripă enormă.

În timp ce o investiție semnificativă în curatare ar servi bine muzeul principal, oportunitatea de a arunca o privire în cuferele unuia dintre cei mai bogați 3.000 de oameni din lume îl face să merite călătoria Uber de 30 de minute din centrul orașului Doha.

Colecția extinsă de vehicule cuprinde o mașină istorică cu abur din ultima parte a secolului al XIX-lea, modele Desoto din anii 1940, modele valoroase Ford T, modele Buick din prima jumătate a secolului al XX-lea și vehicule de service Dodge. Există puține atracții în muzeu, cum ar fi un confesionar din lemn, o casă completă din orașul vechi Damasc, modelul Buick 1938, un cap de dinozaur fosilizat, un avion aeromodel vechi, mașini de epocă și formula 1, un Coran de 2 cm etc. 

Muzeul Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani este unul dintre cele mai mari muzee private din lume și merită vizitat cu o mulțime de lucruri de care să vă bucurați. Înființat în 1998 în marele fort Qatari de la Ferma Al Samriya, Muzeul Sheikh Faisal cu unicul său muzeu , exteriorul magnific atrage oameni din toată lumea. Sheikh Faisal, care este fondatorul muzeului, este unul dintre cei mai importanți lideri de afaceri din Orientul Mijlociu, care a avut dedicația și pasiunea în a colecta artă și artefacte de importanță globală. Piesele rare și prețioase ale colecțiilor simbolizează călătoriile pe care șeicul Faisal le-a făcut în mai multe țări în ultimii 50 de ani. Ochiul constant al șeicului Faisal pentru tradiție, cultură, istorie și legitimitate, în special în păstrarea obiceiurilor islamice și qatariene, este evident stabilit în colecțiile excepționale ale muzeului. Sub patronajul Ligii Statelor Arabe, Centrul Arab pentru Turism Media i-a acordat în 2012 lui Sheikh Faisal titlul bine meritat de „Personalitate de patrimoniu pentru 2012.

Muzeul Sheikh Faisal este o resursă de neprețuit pentru cercetători, academicieni și școli, precum și o destinație pentru excursii de o zi în sine. Au fost construite patru colecții tematice; Moștenirea Qatarului, arta islamică, monede și monedă și vehicule, inclusiv peste 15.000 de piese de pe toate continentele. Fiecare colecție are alte subclasificări, făcând din Muzeu o comoară de manuscrise arabe, arte plastice, fosile unice, figurine preistorice, scripturi, mașini de epocă, textile islamice, monede rare, precum și cea mai mare colecție privată de militari din lume. Ministerul Artei, Culturii și Patrimoniului a selectat muzeul ca fiind unul dintre reperele culturale ale Qatarului, ca parte a activităților „Capitala culturii Qatar”, în 2010. Echipa de curatori ai muzeului a organizat multe expoziții dincolo de zidurile sale și o expoziție specială numită „Frumusețe”. of Words' în iulie 2012, a sărbătorit peste 100 de tipuri distincte de caligrafie islamică. Expoziția a avut loc la Katara Cultural Village și a fost curatoriată din prețioasele colecții ale muzeului. În cooperare cu Universitatea Americană din Sharjah, „Frumusețea cuvintelor” a fost apoi expusă la Sharjah, Emiratele Arabe Unite.

Alte stiri din Externe

Ultima oră