Un membru al Congresului SUA împuşcat în Virginia  pe un teren de baseball

14 Iun 2017 | scris de Jeanina Nastase
Un membru al Congresului SUA împuşcat în Virginia  pe un teren de baseball

Congresmanul republican Steve Scalise a fost împuşcat astazi pe un teren de baseball aflat la sud de capitala SUA, Washington. Potrivit presei americane, în total cel puţin cinci persoane au fost rănite. Steve Scalise a fost atins în piept de cel puţin un glonţ, iar un altul l-a lovit în zona şoldului. Ceilalţi răniţi sunt un consilier al congresmanului, doi poliţişti de la Capitoliu şi o altă persoană, necunoscută încă.

Senatorul Mike Lee a declarat pentru Fox News că pistolarul este mort, dar un mesaj al poliţiei îl contrazice, specificându-se că acesta se află în custodia forţelor de ordine. El a adăugat că unul dintre consilieri s-a folosit de o curea pentru a opri sângerarea lui Scalise, până la sosirea medicilor. Acesta a fost transportat la Spitalul Universitar George Washington şi se află acum într-o stare stabilă.

Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 07.30 (14.30, ora României), pe un teren de sport din Alexandria (Virginia) frecventat de parlamentari ai Partidului Republican. Potrivit CBS, în acel moment pe teren sau în preajma lui erau aproximativ 40 de persoane, dintre care 15-20 de congresmani. Senatorul republican Mo Brooks a declarat că s-au auzit peste 50 de focuri, arma cu care s-a tras fiind o puşcă semi-automată.

Steve Scalice are 51 de ani, iar din 2008 este congresman de Louisiana. El se afla miercuri dimineaţă pe terenul de baseball, alături de alţi parlamentari, antrenându-se pentru un meciul caritabil, The Congressional Baseball, programat pentru ziua de joi, la Washington Nationals Park.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră