Un japonez va fi primul astronaut non-american de pe Lună

11 Apr 2024
Un japonez va fi primul astronaut non-american de pe Lună

„Doi astronauți japonezi vor lua parte la viitoarele misiuni americane, iar unul dintre ei va fi primul non-american care va ateriza pe Lună”, a spus Joe Biden scrie Le Figaro

Un astronaut japonez va fi primul non-american care va ateriza pe Lună , ca parte a unei misiuni spațiale americane, a declarat miercuri președintele american Joe Biden .

„Doi astronauți japonezi vor lua parte la viitoarele misiuni americane, iar unul dintre ei va fi primul non-american care va ateriza pe Lună ”, a declarat Joe Biden în timpul unei conferințe de presă comună cu premierul japonez Fumio Kishida.

12 americani au mers pe Lună

Acesta din urmă, într-o vizită de stat la Washington, a salutat „un succes extraordinar în domeniul spațial” , confirmând, de asemenea, că Japonia va furniza Statelor Unite un rover lunar.

Statele Unite plănuiesc să se întoarcă pe Lună ca parte a programului său Artemis. Misiunea Artemis 3, prima care va permite re-întoarecerea astronauților pe Lună, este planificată pentru 2026.

Programul Artemis trebuie să trimită prima femeie și prima persoană de culoare pe Lună, în timp ce programul Apollo a trimis acolo 12 bărbați americani, toți albi.

Ei sunt singurii 12 oameni care au mers pe Lună până acum.

Alte stiri din Externe

Ultima oră