Un fost ambasador iranian la Vatican a murit în urma contaminării cu noul coronavirus

27 Feb 2020
Un fost ambasador iranian la Vatican a murit în urma contaminării cu noul coronavirus

Fostul şef al misiunii diplomatice iraniene pe lângă Vatican şi în Egipt, Seyed Hadi Hosroshahi, figurează de acum printre victimele noului coronavirus care se propagă în lume, anunţă presa iraniană.

Fostul ambasador al Iranului la Sfântul Scaun şi în Egipt avea 81 de ani. El a murit joi, ca urmare a infectării cu COVID-19, a anunţat agenţia de presă IRNA.

Omul politic s-a îmbolnăvit acum câteva zile, în localitatea Qom. Era deja în stare gravă când a fost internat în spital, la 26 aprilie, la Teheran.

Ministrul iranian de Externe, Mohanned Zavad Jarif, a transmis condoleanţe familiei diplomatului.

Mai mulţi lideri iranieni au fost testaţi pozitiv 

Media iraniene au anunţat că vicepreşedintele ţării, însărcinată cu Femeile şi Probleme Familiale, Masoumeh Ebtekar, şi viceministrul Sănătăţii, Iraj Harirchi, au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Şeful comisiei securităţii naţionale şi politicii externe a Parlamentului iranian, Mojtaba Zoulnour, a fost şi el depistat pozitiv.

În total, 245 de persoane au fost contaminate cu COVID-19 în Iran, 26 au decedat, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii.

Potrivit autorităţilor, primele cazuri iraniene au fost înregistrate la 19 februarie în oraşul Qom, un mare centru de pelerinaj. Potrivit medicilor, majoritatea celor infectaţi sunt originari din Qom, propagarea virusului în ţară fiind cauzată de călătoriile iranienilor în acest oraş.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră