Un diplomat rus AVERTIZEAZĂ: În regiunea transnistreană ar putea avea loc un CONFLICT ARMAT!

10 Iul 2015
Un diplomat rus AVERTIZEAZĂ: În regiunea transnistreană ar putea avea loc un CONFLICT ARMAT!
Ambasadorul cu misiuni speciale al Federației Ruse în procesul de soluționare a problemei transnistrene, Serghei Gubarev, a avertizat că renunțarea la actuala misiune de menţinere a păcii din regiunea transnistreană ar putea agrava situaţia şi chiar duce la un nou conflict armat.
 
Într-un interviu pentru agenţia TASS, Gubarev a acuzat politicienii moldoveni că cer în mod constant transformarea operaţiunii de menţinere a păcii din regiunea transnistreană într-o misiune de poliţie multinaţională, încălcând astfel declaraţia semnată la Moscova în martie 2009. Ambasadorul rus a avertizat că această iniţiativă ar putea avea consecinţe dramatice și că o provocare la adresa Tiraspolului înseamnă, de fapt, suspendarea oricăror negocieri.
 
Diplomatul a mai declarat că Rusia este îngrijorată de stagnarea discuţiilor în formatul 5+2. Totuşi, acesta a salutat faptul că reprezentant din partea Chişinăului la negocieri este Victor Osipov, pe care l-a descris drept un politician flexibil şi pragmatic. 
 
Publika.md precizează că în regiunea transnistreană există un contingent rusesc de menţinere a păcii format din peste 400 de militari. Pe lângă aceştia, în stânga Nistrului staţionează ilegal aproximativ 1.500 de soldaţi ruşi, rămaşi acolo după reorganizarea Armatei a 14-a, sub pretextul că ar păzi depozitele de armament de la Colbasna.

Alte stiri din Externe

Ultima oră